Pepparkakskladdkaka med vit choklad och bränd maräng

Pepparkakskladdkaka med vit choklad och bränd maräng är en riktigt lyxig kladdkaka till advent!

  1. vegansk pepparkakskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Pepparkakskladdkaka med vit choklad och bränd maräng
Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

120 gram/2 dl vetemjöl

150 gram/2 dl mjukt farinsocker

90 gram/1 dl strösocker

20 gram/2 msk malen kanel

5 gram/1 msk torkad, malen ingefära

4 gram/2 tsk malen kardemumma

2 gram/0,5 tsk salt

100 gram/1 dl växtbaserad grädde

100 gram vegans vit choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna (utom chokladen) och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Hacka chokladen grovt och blanda ned i smeten
  5. Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
  7. Låt den svalna helt i kylskåpet
Maräng

50 gram/0,5 dl kikärtsspad

1 tsk citronsaft

ca 67,5 gram/0,75 dl strösocker

  1. Tillsätt kikärtsspad och citronsaft i en skål av glas/metall
  2. Vispa med elvisp tills det blir lite skummigt och tillsätt därefter lite strösocker i taget och vispa tills du får en fast maräng
  3. Spritsa marängen över kladdkakan och bränn av den med en brännare