Pepparkakskladdkaka med vit choklad och bränd maräng är en riktigt lyxig kladdkaka till advent!
Följ mig på
Pepparkakskladdkaka med vit choklad och bränd maräng
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
120 gram/2 dl vetemjöl
150 gram/2 dl mjukt farinsocker
90 gram/1 dl strösocker
20 gram/2 msk malen kanel
5 gram/1 msk torkad, malen ingefära
4 gram/2 tsk malen kardemumma
2 gram/0,5 tsk salt
100 gram/1 dl växtbaserad grädde
100 gram vegans vit choklad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Tillsätt de övriga ingredienserna (utom chokladen) och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Hacka chokladen grovt och blanda ned i smeten
- Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
- Låt den svalna helt i kylskåpet
Maräng
50 gram/0,5 dl kikärtsspad
1 tsk citronsaft
ca 67,5 gram/0,75 dl strösocker
- Tillsätt kikärtsspad och citronsaft i en skål av glas/metall
- Vispa med elvisp tills det blir lite skummigt och tillsätt därefter lite strösocker i taget och vispa tills du får en fast maräng
- Spritsa marängen över kladdkakan och bränn av den med en brännare
Lämna ett svar