Innehåller annonslänkar
Att göra veganska Rocky road är inga större svårigheter, vilket är tur, eftersom det är så farligt gott! Mina veganska Rocky road med saffran innehåller dock ingen ljus choklad. Däremot är den baserad på saffranschoklad, alltså hur gott? Jag har blandat ned saffran i vegansk vit choklad och alltså, JA det blir så gott!



Följ mig på
Veganska Rocky road med saffran
Saffranschoklad
200 gram vegansk vit choklad (jag brukar köpa på mig ett gäng HÄR)
1 gram saffran
Ev gul gelfärg om du vill ha en väldigt gul choklad (finns att köpa i större matvarubutiker)
1 msk neutral olja
- Smält chokladen över vattenbad och dra av kastrullen från plattan
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda om väl
- Det är viktigt att du låter chokladen stå kvar över vattenbadet, även om du dragit av kastrullen från plattan. Saffranet behöver lite tid på sig att blomma ut i smak och färg. Ju längre du kan hålla chokladen smält, desto mer smak och färg får du ut
Smörkola
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl växtbaserad grädde
0,5 tsk salt
20 gram mjölkfritt margarin
- Koka upp alla ingredienser utan margarinet i en kastrull. Låt kolan puttra tills temperaturen når 125 grader (jag använder DEN HÄR termometern)
- Rör i margarinet tills det smält samman med kolan
- Häll upp kolan i en form och låt den stelna helt, skär den sedan i bitar
Fyllning
100 gram skalade (rostade) pistagenötter
1 dl veganska mini-marshmallows
10 stycken kolabitar
- Klipp marshmallows i mindre bitar
- Blanda allt till fyllningen i chokladen
- Lägg din rocky road i en form, jag har använt en supercool glassform men det går bra med en vanlig form också
- Dela din veganska rocky road med saffran i bitar








Lämna ett svar