Veganska pepparkaksbollar

I samarbete med Carlshamn MejeriVeganska pepparkaksbollar är ett riktigt gott adventsfika som går snabbt att slänga ihop! De passar utmärkt till glöggen.Visste ni att det godaste sättet att göra veganska chokladbollar på är att använda smörgåsmargarin? Jag använder alltid Carlshamn mejeris gula förpackning när jag gör chokladbollar eftersom det blir en riktigt god smörig smak. Fördelen med att använda smörgåsmargarin är att den är gjort för att smälta i munnen tillskillnad från bakmargarin som lämpar sig bäst för ett bakverk som kräver ugn.

Veganska pepparkaksbollar

100 gram Carlshamn mjölkfria smörgåsmargarin (den gula förpackningen)1 dl strösocker0,5 dl brun farinsocker1 tsk malen kardemumma2 tsk torkad, malen ingefära1 msk malen kanel2 msk kakao4 dl havregryn3 msk växtbaserad matlagningsgräddeKokos att rulla i
  1. Lägg alla ingredienser (utom kokos) i en matberedare och mixa tills du får en slät smet
  2. Rulla bollarna och rulla dem sedan i kokos. Lägg på ett fat
  3. Låt dina veganska pepparkaksbollar sätta sig i kylskåpet i någon timma
Cropped pepparkaksbollar3 1.jpg
Pepparkaksbollar2

Kommentarer

2 svar till ”Veganska pepparkaksbollar”

  1. Profilbild för Madeleine

    Men wow vad musigt!! Detta måste testas!

    1. Profilbild för Arne Nilsson,Borås
      Arne Nilsson,Borås

      Ja, verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *