Veganska pepparkaksbollar

I samarbete med Carlshamn Mejeri

Veganska pepparkaksbollar är ett riktigt gott adventsfika som går snabbt att slänga ihop! De passar utmärkt till glöggen.

Visste ni att det godaste sättet att göra veganska chokladbollar på är att använda smörgåsmargarin? Jag använder alltid Carlshamn mejeris gula förpackning när jag gör chokladbollar eftersom det blir en riktigt god smörig smak. Fördelen med att använda smörgåsmargarin är att den är gjort för att smälta i munnen tillskillnad från bakmargarin som lämpar sig bäst för ett bakverk som kräver ugn.

Veganska pepparkaksbollar

100 gram Carlshamn mjölkfria smörgåsmargarin (den gula förpackningen)

1 dl strösocker

0,5 dl brun farinsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk torkad, malen ingefära

1 msk malen kanel

2 msk kakao

4 dl havregryn

3 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Kokos att rulla i

  1. Lägg alla ingredienser (utom kokos) i en matberedare och mixa tills du får en slät smet
  2. Rulla bollarna och rulla dem sedan i kokos. Lägg på ett fat
  3. Låt dina veganska pepparkaksbollar sätta sig i kylskåpet i någon timma