Chokladbollar med kikärtor är ett perfekt sätt att ta tillvara på kikärtorna som blir över när du bakar med dess spad! Visst går de att använda i matlagning eller till en god hummus men jag skulle gissa att ingen tackar nej till några goda chokladbollar heller.
Att baka med kikärtor ger ingen direkt smak till chokladbollarna. Det ger bara en len, krämig konsistens som dessutom passar bra om du vill få i dig lite extra energi och protein en eftermiddag efter en lång dag!

Följ mig på

Chokladbollar med kikärtor (12 stycken)
280 gram avrunna kikärtor (spara spadet i kyl eller frys, det går utmärkt att baka äggfritt med)
6 stycken urkärnade dadlar
2 msk kakao
1 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
2 krm salt
Kokosflingor att rulla i
- Mixa alla ingredienser i en matberedare (jag gillar DEN HÄR matberedaren) och rulla sedan till bollar
- Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i kokosen
- Förvara i kylskåp eller frys






Lämna ett svar