Din varukorg är för närvarande tom!
Vegansk blåbärscheesecake med limecurd
Vegansk blåbärscheesecake med limecurd är en fräsch efterrätt som bakas utan ugn! Jag älskar de vackra färgerna och smakerna av blåbär och lime smakar otroligt bra tillsammans. Det här är en perfekt födelsedagstårta eller en magisk dessert efter en god middag!
Följ mig på
Vegansk blåbärscheesecake med limecurd
Botten
15 stycken digestivekex
75 gram mjölkfritt margarin
- Mixa digestivekexen till smulor
- Smält margarinet och blanda det i kexsmulorna
- Tryck ut i botten av en springform (20 cm i diameter) och ställ in i frysen medan du gör fyllningen
Blåbärsfyllning
300 gram växtbaserad färskost
2 dl växtbaserad vispgrädde
2 krm agar agar
1 dl florsocker
150 gram frysa blåbär
- Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp i en skål
- Tillsätt 1 dl vispgrädde och vispa fluffigt
- Ta den andra delen vispgrädde och koka upp i en kastrull tillsammans med agar agar. Rör om ordentligt så det inte klumpar sig och låt puttra i 2 minuter
- Vispa ned den uppkokta grädden på låg hastighet i resten av fyllningen
- Tillsätt blåbären och blanda om ordentligt. Nu kommer smeten vara ganska lös, men den kommer stelna i frysen
- Ställ in i frysen i minst 4 timmar
Topping
Saft från 3 stycken lime
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
0,5 dl majsstärkelse
Några droppar grön pastafärg
50 gram mjölkfritt margarin
- Blanda limesaft, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ut majsstärkelsen med vattnet så du slipper klumpar och häll ned i kastrullen
- Koka tills du får en rätt så tjock kräm och dra då av kastrullen från plattan
- Rör i margarinet tills det smält helt och ställ kastrullen kallt tills limecurden blivit ljummen
- Plocka ut cheesecaken ur formen
- Bred ut kurden över cheesecaken, låt den rinna ned lite längst sidorna
Vegansk blåbärscheesecake med limecurd går att förvara i kylskåpet efter att den varit fryst
Jag dekorerade min cheesecake med vispad grädde och limeskal
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
7 svar till ”Vegansk blåbärscheesecake med limecurd”
Kan det gå att använda gelesocker tror du? Råkar ha det men inte agar agar hemma 🙂
Hej!
Gelesocker kan fungera men byt då även ut strösockret eftersom gelesockret är sött. Läs på baksidan av förpackningen hur du ska dosera!
Hej,
Jag undrar vilken växtbasersde grädde du använt i receptet?Alpros röda 🙂
Är det något speciellt man ska tänka på om man byter till glutenfria kex? Eller är det bara byta rätt av?
Byt rakt av!
Vilken vegansk färskost brukar du använda? Eller vilken gör sig bäst? 🙂 måste testa!
Lämna ett svar