Chokladbollar med kikärtor

Chokladbollar med kikärtor är ett perfekt sätt att ta tillvara på kikärtorna som blir över när du bakar med dess spad! Visst går de att använda i matlagning eller till en god hummus men jag skulle gissa att ingen tackar nej till några goda chokladbollar heller.

Att baka med kikärtor ger ingen direkt smak till chokladbollarna. Det ger bara en len, krämig konsistens som dessutom passar bra om du vill få i dig lite extra energi och protein en eftermiddag efter en lång dag!

Kikärtsbollar

Följ mig på

Instagram

Facebook

Kikärtsbollar2

Chokladbollar med kikärtor (12 stycken)

280 gram avrunna kikärtor (spara spadet i kyl eller frys, det går utmärkt att baka äggfritt med)

6 stycken urkärnade dadlar

2 msk kakao

1 dl havregryn

2 msk kallt kaffe

2 msk kokosolja

2 krm salt

Kokosflingor att rulla i

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare (jag gillar DEN HÄR matberedaren) och rulla sedan till bollar
  2. Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i kokosen
  3. Förvara i kylskåp eller frys

Kommentarer

5 svar till ”Chokladbollar med kikärtor”

  1. Tack snälla!

  2. Profilbild för Ida Tadic

    Kan jag använda vanligt mjölkfritt margarin istället för kokosolja? Eller blir de inte ”hårda” då?

  3. Profilbild för Dojjan

    Om man inte vill använda dadlar (har det aldrig hemma) vilken sötning kan man ersätta det med, och i vilka mängder? Funkar vanligt socker?

  4. Vad sötar man med om man inte har dadlar?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Du ska använda 10 st dadlar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *