Vegansk thaiwok med risnudlar

by on

Visste ni att jag ÄLSKAR asiatisk mat? Kryddorna, smakerna, konsistenserna och det absolut helt motsatta mot vad vi har i Sverige. Så himla gott!

Jag har som ni vet alltid mycket kikärtor över eftersom jag bakar med spadet. Det gör mig inte så mycket eftersom jag tycker att kikärtor är gott och mättande. Och de är perfekta som proteinkälla i vegansk thaiwok med risnudlar!

vegansk thaiwok

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk thaiwok med risnudlar (4 portioner)

230 gram avrunna kikärtor

6 stycken champinjoner

1 styck röd paprika

1-2 morötter

1/2 broccolihuvud

20 cm citrongräs

1-2 msk tikka massala

0,5-1 dl vatten

Salt

Olja att steka i

4 portioner risnudlar

  1. Hacka alla grönsaker till den storlek du önskar
  2. Värm olja i en wokpanna och fräs först morötter och citrongräs i några minuter
  3. Tillsätt paprika och broccolin och fortsätt fräsa i några minuter till. Sist tillsätter du kikärtor och champinjoner och steker mjuka tillsammans med tikka masala, salt och vatten
  4. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen och servera tillsammans med din veganska thaiwok

 

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.