Vegansk tigerkladdkaka är en blanding av mörk chokladkladdkaka och vit chokladkladdkaka i ett härligt mönster! Den smakar otroligt gott och passar stora som små. Den är dessutom enkel att baka och lite roligare att äta.

Följ mig på
Vegansk tigerkladdkaka
150 gram mjölkfritt margarin
280 gram/3 dl strösocker
210 gram/3,5 dl vetemjöl
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
50 gram vegansk vit choklad
1 msk kakao
50 gram vegansk mörk choklad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull (det ska inte börja koka) och dra av från plattan
- Blanda i alla ingredienser utom chokladen och kakaon och blanda till en smet
- Smält vit choklad och mörk choklad för sig i micro eller över vattenbad
- Fördela smeten i två skålar. I den ena skålen blandar du i den vita chokladen och i den andra skålen blandar du i kakao och den mörka chokladen
- Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Jag har använt glasskopor för att fördela smeten om varandra i formen, men del går lika bra med en sked
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt den stelna i kylskåpet. Kladdkakan är vobblig när den kommer ut ur ungen med den kommer sätta sig ordentligt när det kyls ned






Lämna ett svar