Vegansk tigerkladdkaka

Vegansk tigerkladdkaka är en blanding av mörk chokladkladdkaka och vit chokladkladdkaka i ett härligt mönster! Den smakar otroligt gott och passar stora som små. Den är dessutom enkel att baka och lite roligare att äta.

tigerkladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk tigerkladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

280 gram/3 dl strösocker

210 gram/3,5 dl vetemjöl

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

50 gram vegansk vit choklad

1 msk kakao

50 gram vegansk mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull (det ska inte börja koka) och dra av från plattan
  3. Blanda i alla ingredienser utom chokladen och kakaon och blanda till en smet
  4. Smält vit choklad och mörk choklad för sig i micro eller över vattenbad
  5. Fördela smeten i två skålar. I den ena skålen blandar du i den vita chokladen och i den andra skålen blandar du i kakao och den mörka chokladen
  6. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter). Jag har använt glasskopor för att fördela smeten om varandra i formen, men del går lika bra med en sked
  7. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt den stelna i kylskåpet. Kladdkakan är vobblig när den kommer ut ur ungen med den kommer sätta sig ordentligt när det kyls ned

Annons

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk tigerkladdkaka”

  1. Profilbild för Frida

    Hej,
    Tack snälla! Du kan använda matlagningsgrädde istället, samma mängd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *