Älskar du kaffe? Ja, då kommer du älska dessa veganska kaffemuffins också! Fluffiga och saftiga med en härlig smak av kaffe. Jag har doppat muffinsen i kanelsocker också för att få till den där pricken över i:et! Visste ni att kaffe och kanel är en magisk kombo?
Det var så jag började mitt kaffedrickande. Med orimliga mängder kanel och strösocker i kaffet. Det smakar så härligt kryddigt på något sätt som jag verkligen uppskattar!


Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Veganska kaffemuffins, 10-12 stycken
Muffins
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
180 gram/2 dl strösocker
75 gram/1 dl farinsocker
240 gram/4 dl vetemjöl
10 gram/2 tsk bakpulver
10 gram/2 tsk vaniljsocker
3 gram/0,5 tsk salt
1 msk snabbkaffepulver + 1 msk vatten
90 gram/1 dl neutral olja
Topping
2 msk kanel + 1 dl dl strösocker
50 gram mjölkfritt margarin
- Ställ ugnen på 200 grader
- Vispa kikärtsspad, strösocker och farinsocker tills det blir ljusbrunt och fluffigt
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör om
- Blanda snabbkaffet med vattnet och tillsätt i smeten tillsammans med oljan. Blanda till en jämn, klumpfri smet
- Fördela smeten i 10-12 medelstora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter
- När muffinsen svalnat (de får inte vara varmare än ljumna) eller innan servering så smälter du margarinet och blandar kanel och socker. Plocka ur muffinsen ur formarna och pensla på margarin. Rulla muffinsen i kanelsockret och servera






Lämna ett svar