Veganska kaffemuffins

by on

Älskar du kaffe? Ja, då kommer du älska dessa veganska kaffemuffins också! Fluffiga och saftiga med en härlig smak av kaffe. Jag har doppat muffinsen i kanelsocker också för att få till den där pricken över i:et! Visste ni att kaffe och kanel är en magisk kombo?

Det var så jag började mitt kaffedrickande. Med orimliga mängder kanel och strösocker i kaffet. Det smakar så härligt kryddigt på något sätt som jag verkligen uppskattar!

coffee cupcakes

kaffemuffins

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Veganska kaffemuffins, 10-12 stycken

Muffins

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

180 gram/2 dl strösocker

75 gram/1 dl farinsocker

240 gram/4 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk bakpulver

10 gram/2 tsk vaniljsocker

3 gram/0,5 tsk salt

1 msk snabbkaffepulver + 1 msk vatten

90 gram/1 dl neutral olja

Topping

2 msk kanel + 1 dl dl strösocker

50 gram mjölkfritt margarin

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Vispa kikärtsspad, strösocker och farinsocker tills det blir ljusbrunt och fluffigt
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Rör om
  4. Blanda snabbkaffet med vattnet och tillsätt i smeten tillsammans med oljan. Blanda till en jämn, klumpfri smet
  5. Fördela smeten i 10-12 medelstora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter
  6. När muffinsen svalnat (de får inte vara varmare än ljumna) eller innan servering så smälter du margarinet och blandar kanel och socker. Plocka ur muffinsen ur formarna och pensla på margarin. Rulla muffinsen i kanelsockret och servera

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.