Veganska chokladbollar med jordgubbar

Jordgubbar och choklad är ju livets melodi! Jag har bakat in mina jordgubbar i chokladbollar och sedan doppat dem i choklad. Tänk er att äta dessa till ett glas bubbel, mums!

När jag bakar chokladbollar gillar jag att mixa alla ingredienser i en matberedare för att få en slätare, krämigare konsistens. Då blir smeten ganska kladdig men bli inte orolig, den blir helt perfekt efter 20 minuter i kylskåpet! Om du bara nyper ihop alla ingredienser får smeten lite mer textur.

chokladbollar med jordgubbar

Veganska chokladbollar med jordgubbar

Portioner: 10 stycken

Tid: 40 minuter

Ingredienser

Chokladbolssmet

125 mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

22 g/4 msk kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

180 g/4 dl havregryn

2 msk kallt kaffe

Fyllning och topping

10 stycken små jordgubbar eller 5 stycken stora

200 g vegansk ljus choklad

2 tsk kokosolja

20 g vegansk vit choklad

chokladbollar jordgubbe2

Gör så här

Mixa eller nyp ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Ställ in i kylskåpet i 20 minuter. Skölj och nyp av toppen av jordgubbarna. Om de är stora delar du dem i hälften. Rulla smeten till 10 stycken chokladbollar. Platta till bollarna och lägg i en jordgubbe i mitten. Nyp ihop och rulla till en bill igen. Ställ in bollarna i kylskåpet medan du smälter den ljusa chokladen tillsammans med oljan. Du kan smälta choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen så de täcks helt. Lägg på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Smält den vita chokladen och ringla den över bollarna. Förvara i kylskåpet.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *