Jordgubbar och choklad är ju livets melodi! Jag har bakat in mina jordgubbar i chokladbollar och sedan doppat dem i choklad. Tänk er att äta dessa till ett glas bubbel, mums!
När jag bakar chokladbollar gillar jag att mixa alla ingredienser i en matberedare för att få en slätare, krämigare konsistens. Då blir smeten ganska kladdig men bli inte orolig, den blir helt perfekt efter 20 minuter i kylskåpet! Om du bara nyper ihop alla ingredienser får smeten lite mer textur.

Veganska chokladbollar med jordgubbar
Portioner: 10 stycken
Tid: 40 minuter
Ingredienser
Chokladbolssmet
125 mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
22 g/4 msk kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
180 g/4 dl havregryn
2 msk kallt kaffe
Fyllning och topping
10 stycken små jordgubbar eller 5 stycken stora
200 g vegansk ljus choklad
2 tsk kokosolja
20 g vegansk vit choklad

Gör så här
Mixa eller nyp ihop alla ingredienser till en chokladbollssmet. Ställ in i kylskåpet i 20 minuter. Skölj och nyp av toppen av jordgubbarna. Om de är stora delar du dem i hälften. Rulla smeten till 10 stycken chokladbollar. Platta till bollarna och lägg i en jordgubbe i mitten. Nyp ihop och rulla till en bill igen. Ställ in bollarna i kylskåpet medan du smälter den ljusa chokladen tillsammans med oljan. Du kan smälta choklad i micro på låg värme eller över ett vattenbad. Doppa bollarna i chokladen så de täcks helt. Lägg på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna. Smält den vita chokladen och ringla den över bollarna. Förvara i kylskåpet.






Lämna ett svar