Vegansk fetaostsås

Min mamma är the queen på såser och röror. Det insåg jag egentligen inte när jag var yngre, det har kommit med åren när jag började göra mina egna såser som inte alls smakade som mammas. Och så blev jag vegan också vilket gjorde det hela ännu svårare.

Det här är mammas fetaostsås som hon A-L-L-T-I-D gör när det är dags att äta grillat! Den är krämig, lite syrlig och har en härlig konsistens av mosad fetaost. Nu är ju så klart att recept veganiserat och ja, det blir riktigt gott det också!

fetaostsås

vegansk fetaostsås

Jag använder Violife fetaost och Planti eller Oatly creme fraiche.

Vegansk fetaostsås

Portioner: 4 stycken

Tid: 15 minuter

Ingredienser

1 förpackning vegansk fetaost

3 dl vegansk créme fraiche

Skal från 1/2 citron

Flingsalt efter smak

Mosa fetaosten i en skål med en gaffel så den blir lite smulig. Blanda i créme fraiche och riv ned skalet från citronen. Rör ihop till en röra och salta sedan efter smak.

fetaostsås