Klassiska chokladbollar är ju ändå det godaste som finns! Om jag bara fick äta ETT bakverk för resten av mitt liv tror jag faktiskt att jag väljer chokladbollar.
Jag vill ha mina chokladbollar krämiga och med en mild smak av kakao. Det ska vara mycket kaffe och pärlsocker! Dessutom kör jag alla ingredienser i en matberedare så smeten blir riktigt len och god!

Veganska chokladbollar Recept
Portioner: 20 stycken
Tid: 20 minuter + 1 timme i kylskåp
Ingredienser
150 gram mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
24g/4 msk kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 msk kallt, starkt kaffe
3 g/ 1/2 tsk salt
160 g/4 dl havregryn
Pärlsocker att rulla i

Gör så här: Lägg alla ingredienser (utom pärlsocker) i en matberedare och mixa till en slät smet. Rulla chokladbollar av smeten. Rulla bollarna i strössel/kokos/pärsocker eller hackade nötter. Ställ in i kylen och låt dem sätta sig i en timme. Ät!






Lämna ett svar