
Thaigryta med tofu
Den här asiatiska maträtten är god och mättande med lite sting från röd curry. Du lagar den på 30 minuter och har en trevlig middag till familjen!
Jag uppskattar ”kylskåpsrens”, alltså att rensa ur en glömd grönsak eller en burk bönor i skafferiet som kan agera huvudingredienser i en måltid. Därför vill jag tipsa er om ingredienser du kan byta ut till. Det känns ju mycket bättre än att slänga den där ensamma lilla grönsaken!
Förslag på alternativa ingredienser:
Grönsaker: Broccoli, paprika, salladslök, vitkål, böngroddar
Protein: Veganska filébitar, vita bönor (behöver inte förstekas)
Thaigryta med tofu
Portioner: 4 stycken
Tid: 30 minuter
Ingredienser
20 cm purjolök
1 stor morot
400 gram naturell, fast tofu
1-2 tsk röd currypasta (mängd beroende på hetta)
2,5 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk paprikapulver
Salt efter smak
Några stänk lime
Neutral olja att steka i
4 portioner risnudlar
Gör så här
Strimla purjolök och morot. Värm upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de blir mjuka, de ska inte ta färg. Dela tofun i kuber till 1×1 cm och stek dem i en annan stekpanna med lite olja tills de får en gyllenbrun färg. Lägg i tofun i stekpannan med grönsakerna. Om du har extra tid kan du låta tofun rinna av en stund på ett hushållspapper innan du smeker den. Blanda i kokosmjölk, grädde och currypasta i stekpannan. Tillsätt även paprikapulver och salt. Låt koka upp och puttra på svag värme i 10 min. Tillsätt några stänk lime precis innan servering. Koka risnudlarna efter anvisningarna på förpackningen.