Julgransbrownies, veganska

Istället för att göra en brownie med choklad på toppen, varför inte göra dem lite juliga och forma dem som julgranar och doppa dem i grön, vit choklad? Det blir ju mycket roligare att äta, visst?

julgransbrownie

Mina julgransbrownies smakar pepparkaka och tillsammans med den vita chokladen blir dom så goda! Jag har toppat med ätbara snöflingor som finns HÄR. Jag har också använt vegansk färgpasta för att färga den vita chokladen grön. Jag köper färgpasta i flerpack, i olika färger som finns HÄR.

julgransbrownie

Julgransbrownies, veganska

Portioner 12-15 stycken

Tid: 1 timme + tid för avsvalning och stelning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Brownie

100 g mjölkfritt margarin

200 g choklad, 54% kakaohalt

1 1/2 dl kikärtsspad

180 g/2 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 msk pepparkakskryddor

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

Topping

1 st pepparkaksform (du kan ta vilken form du vill eller flera olika, jag har använt en julgransformad)

200 g vegansk vit choklad

2 tsk kokosolja

Grön pastafärg efter smak

Strössel (jag har använt detta)

browniejulgranar

Gör så här

Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa kikärtsspad och strösocker i 30 sekunder med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Vänd tillsist i den smälta chokladen/margarinet tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd rektangulär form som mäter ungefär 15×25 cm. Grädda brownien mitt i ugnen i 15-17 minuter och låt den svalna helt. Stansa ut julgranar med hjälp av en pepparkaksform och lägg in kakorna i frysen en stund så håller dom formen bättre när du breder ut den varma chokladen. Smält vit choklad och kokosolja över ett vattenbad eller i micron. Blanda i grön pastafärg efter smak tills du får en härlig grön färg. Brut ut chokladen över julgranarna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Fördela strössel över julgranarna och låt sedan chokladen stelna. Förvara dina julgransbrownies i kylskåpet eller i frysen.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *