Istället för att göra en brownie med choklad på toppen, varför inte göra dem lite juliga och forma dem som julgranar och doppa dem i grön, vit choklad? Det blir ju mycket roligare att äta, visst?

Mina julgransbrownies smakar pepparkaka och tillsammans med den vita chokladen blir dom så goda! Jag har toppat med ätbara snöflingor som finns HÄR. Jag har också använt vegansk färgpasta för att färga den vita chokladen grön. Jag köper färgpasta i flerpack, i olika färger som finns HÄR.

Julgransbrownies, veganska
Portioner 12-15 stycken
Tid: 1 timme + tid för avsvalning och stelning
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Brownie
100 g mjölkfritt margarin
200 g choklad, 54% kakaohalt
1 1/2 dl kikärtsspad
180 g/2 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk pepparkakskryddor
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
Topping
1 st pepparkaksform (du kan ta vilken form du vill eller flera olika, jag har använt en julgransformad)
200 g vegansk vit choklad
2 tsk kokosolja
Grön pastafärg efter smak
Strössel (jag har använt detta)

Gör så här
Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa kikärtsspad och strösocker i 30 sekunder med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Vänd tillsist i den smälta chokladen/margarinet tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd rektangulär form som mäter ungefär 15×25 cm. Grädda brownien mitt i ugnen i 15-17 minuter och låt den svalna helt. Stansa ut julgranar med hjälp av en pepparkaksform och lägg in kakorna i frysen en stund så håller dom formen bättre när du breder ut den varma chokladen. Smält vit choklad och kokosolja över ett vattenbad eller i micron. Blanda i grön pastafärg efter smak tills du får en härlig grön färg. Brut ut chokladen över julgranarna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Fördela strössel över julgranarna och låt sedan chokladen stelna. Förvara dina julgransbrownies i kylskåpet eller i frysen.






Lämna ett svar