Den här pannacottan är helt perfekt krämig med en ljuvlig smak av saffran. Jag bara älskar den!

För att få till en pannacotta utan gelatin behöver man använda ett vegetabiliskt stabiliseringsmedel gör att få den geléliknande konsistensen. Allt som oftast innehåller det karragenan som utvinns ur rödalger. Det smakar absolut ingenting så man behöver inte vara rädd för någon bismak.
I just pannacotta upplever jag att gelésocker ger den krämigaste konsistensen. Den är väldigt enkel och smidig att använda då den även innehåller socker. Därför gör du den här pannacottan på bara 3 stycken ingredienser!


Vegansk saffranspannacotta
Portioner: 4 stycken
Tid: 15 minuter + tid för att stelna
Ingredienser
2 1/2 dl växtbaserad grädde (jag gillar att använda Alpros matlagningsgrädde till den här typen av dessert)
1/2 gram saffran
45 g/ca 1/2 dl gelésocker
Färska hallon till dekoration
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt småputtra i 2 minuter. Häll upp i 4 stycken fina glas och ställ in dem i kylskåpet i 3-4 timmar. Pannacottan håller sig fin i kylskåpet i ungefär 3 dagar så den går bra att förbereda. Dekorera med lite färska hallon innan servering. Hoppas det ska smaka!






Lämna ett svar