Vegansk pavlova med apelsincurd och chokladgrädde, en tårta gjord på maräng. Den blir krispig, lite seg och fantastiskt god! Man kan fylla den med det mesta men idag har jag valt att fylla mina små pavlovas med apelsingurd och chokladgrädde. SÅ GOTT!
Tänk på att inte använda plastbunkar när du vispar maräng. Maräng är känsligt för fett och i en plastbunke kan det tyvärr sitta kvar lite trots att den är diskad!

Vegansk pavlova med apelsincurd och chokladgrädde
Portioner: 6 stycken
Tid: 2 timmar + tid för att svalna
Ugn: 125 grader
Ingredienser
Pavlova
1 dl kikärtsspad
135 g/1 1/2 dl strösocker
120 g/2 dl florsocker
9 g/1 msk majsstärkelse
Apelsincurd
2 st apelsiner
1/2 dl strösocker
18 g/2 msk majsstärkelse
25 g mjölkfritt margarin
Chokladgrädde
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
75 g vegansk ljus choklad
Färska hallon och flagad mandel till topping
Gör så här
Pavlova: Vispa kikärtsspadet fluffigt med elvisp. Vispa i strösockret, lite i taget och vispa sedan i florsockret, också lite i taget. När du fått en fast marängsmet siktar du ned majsstärkelsen och vänder ihop försiktigt med en slickepott. Klicka ut 6 stycken maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje maräng. Grädda mitt i ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar i ytterligare 30 minuter.
Apelsincurd: Blanda alla ingredienser utom margarin i en kastrull. Koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält. Ställ åt sidan tills det är dags att servera (du kan lägga en bit plastfolie direkt på apelsincurden, det gör att du slipper hinnan som blir annars).
Chokladgrädde: Vispa grädden hårt med elvisp. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och vänd ned den i den vispade grädden. Detta görs precis innan servering.
Montering: Lägg ett lager apelsincurd i varje pavlova och ett lager med chokladgrädden. Toppa med färska hallon, flagad mandel och lite florsocker.






Lämna ett svar