En härlig tryffel med vit choklad, citron och kokos som jag gärna vill kalla snöbollar! Ett perfekt godis, helt klart. De är väldigt enkla att göra och smakar sött och gott!
Snöbollar (recept)
Portioner: 20 stycken
Tid: 20 minuter + tid för att stelna
Ingredienser
3/4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
200 g veganskt vit choklad
1 st citron, skalet
40 g/1 dl kokosflingor
Kokosflingor att rulla i
Gör så här
Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen fint och blanda ned den i den varma grädden. Blanda tills du fått en tjock kräm. Om det är svårt att få chokladen att smält kan du ställa tillbaka kastrullen på plattan på mycket låg värme och blanda tills chokladen smält. Tillsätt kokosflingor och riv ned skalet från citronen. Blanda ihop till en jämn smet. Ställ smeten i kylskåpet i minst 4 timmar men gärna längre. Rulla 20 stycken bollar av smeten och täck dem i kokosflingor. Förvara i kylskåpet.
Lämna ett svar