På tre ynka ingredienser svänger du ihop en mousse som garanterat kommer sätta pricken över i:et på middagsbjudningen! Du kan förbereda den innan och dekorera med bär precis innan servering.

På Hemmakväll hittar du Nöt Créme och mängder av annat veganskt godis både i lösvikten och på hyllan! Visste ni att Hemmkväll märker sitt godis med ”veganskt” så du enkelt kan hitta det?
Vegansk Nöt Créme-mousse
Portioner: 4 stycken
Tid: 20 minuter + minst 2 timmar i kylskåp
Ingredienser
1 1⁄2 dl vegansk vispbar grädde
5 st paket Nöt Créme
2 krm agar agar
Färska bär till servering
Gör så här
Vispa 1 dl grädde med elvisp så den blir fast i konsistensen (notera att du inte ska använda all grädde). Blanda Nöt Créme, 1⁄2 dl grädde och agar agar i en kastrull. Koka upp långsamt under omrörning och låt puttra i två minuter. Dra av kastrullen från plattan och blanda ned innehållet i den vispade grädden tills du får en jämn, ganska lös smet. Fördela smeten i 4 stycken portionsglas och ställ in dem i kylskåpet i minst 2 timmar. Dekorera moussen med färska bär innan servering.







Lämna ett svar