Veganska miniprinsesstårtor

Söta små miniprinsesstårtor i portionsformat! Fyllda med hallonsylt och vaniljkräm.

Handla billiga matvaror från Matsmart!

veganska miniprinsesstårtor

vegansk prinsesstårta fridasvegobak

Veganska miniprinsesstårtor

Portioner: 10 stycken

Tid: 2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Tårtbotten

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

60 g/1 dl majsstärkelse

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

50 g mjölkfritt margarin

1 1/2 dl växtbaserad dryck

Vaniljkräm

45 g/1/2 dl strösocker

36 g/4 msk vetemjöl

1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker

3 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Topping och fyllning

3 dl vaniljkräm

1 dl hallosylt

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

500 g grön marsipan

Florsocker

Gör så här

Tårtbotten: Vispa kikärtsspadet i en bunke med ballongvisp. Tillsätt sockret och rör ihop. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i margarin och dryck och blanda varsamt ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (25×35 cm) och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt tårtbottnen svalna helt. Stansa ut cirklar av bottnen med hjälp av en rund stans som är 7 cm i diameter (finns här). Skär sedan rundlarna på mitten så du får två runda delar.

Vaniljkräm: Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljpulver i en kastrull. Tillsätt grädden under omrörning och koka ihop till en tjock kräm. Rör om kontinuerligt. Låt krämen svalna helt och häll den sen i en spritspåse.

Montering: Ta en botten och bred på hallonsylt. Lägg över en botten och bred på vaniljkräm. Lägg på ytterligare. en botten och ställ in i frysen i 30 minuter. Vispa grädde hårt och kavla ut marsipanen så den är 1/2 cm tjock. Plocka fram bakelserna och spackla dem med den vispade grädden. Gör som en rund topp med på toppen av baskelsen. Stansa ut marsipan. Det är viktigt att marsipanen har en omkrets som är minst dubbelt så stor som bakelsen. Lägg på marsipanen och täck bakelsen. Dra ut kanerna samtidigt som du drar ned marsipanen mot bakelsen så den blir jämn. Det är lite klurigt med övning ger färdighet :). Skär sedan bort överflödig marsipan och ställ in dom små tårtorna i kylskåpet. Pudra med florsocker innan servering.

 

 

Kommentarer

2 svar till ”Veganska miniprinsesstårtor”

  1. Hej! Ska kikärtsspadet vispas skummigt? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej, ja du kan vispa det med ballongvisp i typ 30 sekunder, det räcker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *