Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska miniprinsesstårtor
Söta små miniprinsesstårtor i portionsformat! Fyllda med hallonsylt och vaniljkräm.
Handla billiga matvaror från Matsmart!
Veganska miniprinsesstårtor
Portioner: 10 stycken
Tid: 2 timmar
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Tårtbotten
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
60 g/1 dl majsstärkelse
10 g/2 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin
1 1/2 dl växtbaserad dryck
Vaniljkräm
45 g/1/2 dl strösocker
36 g/4 msk vetemjöl
1 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Topping och fyllning
3 dl vaniljkräm
1 dl hallosylt
2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde
500 g grön marsipan
Florsocker
Gör så här
Tårtbotten: Vispa kikärtsspadet i en bunke med ballongvisp. Tillsätt sockret och rör ihop. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i margarin och dryck och blanda varsamt ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form (25×35 cm) och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt tårtbottnen svalna helt. Stansa ut cirklar av bottnen med hjälp av en rund stans som är 7 cm i diameter (finns här). Skär sedan rundlarna på mitten så du får två runda delar.
Vaniljkräm: Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljpulver i en kastrull. Tillsätt grädden under omrörning och koka ihop till en tjock kräm. Rör om kontinuerligt. Låt krämen svalna helt och häll den sen i en spritspåse.
Montering: Ta en botten och bred på hallonsylt. Lägg över en botten och bred på vaniljkräm. Lägg på ytterligare. en botten och ställ in i frysen i 30 minuter. Vispa grädde hårt och kavla ut marsipanen så den är 1/2 cm tjock. Plocka fram bakelserna och spackla dem med den vispade grädden. Gör som en rund topp med på toppen av baskelsen. Stansa ut marsipan. Det är viktigt att marsipanen har en omkrets som är minst dubbelt så stor som bakelsen. Lägg på marsipanen och täck bakelsen. Dra ut kanerna samtidigt som du drar ned marsipanen mot bakelsen så den blir jämn. Det är lite klurigt med övning ger färdighet :). Skär sedan bort överflödig marsipan och ställ in dom små tårtorna i kylskåpet. Pudra med florsocker innan servering.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
2 svar till ”Veganska miniprinsesstårtor”
Hej! Ska kikärtsspadet vispas skummigt? 🙂
Hej, ja du kan vispa det med ballongvisp i typ 30 sekunder, det räcker 🙂
Lämna ett svar