Fantastiskt goda veganska oh glutenfria pannkakor du kan servera till vem som helst utan problem oavsett kosthållning eller allergi!

Det finns några saker du behöver tänka på när du steker veganska glutenfria pannakor
- Låt smeten stå och dra i minst 10 minuter innan du börjar steka den
- Använd en väl insett stekpanna
- Använd lite matfett i pannan
- Du behöver steka pannkakorna på lite lägre värme och lite längre tid än vanliga pannkakor eftersom den glutenfria smeten är mycket mer ömtålig
- Skrapa stekspaden under hela pannkakan innan du vänder den
Veganska glutenfria pannkakor
Portioner: 15 stycken pannkakor
Tid: 30 minuter
Ingredienser
2 tsk fiberhusk
4 dl glutenfri mjölmix (jag har använt Finax)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
9 dl växtbaserad dryck (glutenfri)
1/2 dl neutral olja
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser i en skål, använd en ballongvisp. Häll i drycken lite i taget samtidigt som du rör om med vispen. Tillsätt oljan och blanda runt. Låt stå i rumstemperatur i 10 minuter. Värm upp stekpannan ordentligt och stek pannkakorna i lite matfett (fyll på med matfett innan varje pannkaka).






Lämna ett svar