Receptet som är mest likt köpta Delicatobollar! Jag har studerat ingredienslistan och insett att det faktiskt är sötmandel i originalet. Självklart kan du utesluta det om du hellre använder bara havregryn
Smeten ska inte gå att rulla, den ska alltså inte vara lika fast som vanlig chokladbolssmet utan den ska spritsas ut och därefter få stelna i kylskåpet.

Dessa delicatobollar är veganska
Veganska delicatobollar
Portioner: 16 stycken
Tid: 30 minuter + tid att stelna
Ingredienser till Delicatobollar
Chokladbolssmet
150 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
90 g/1 dl strösocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
18 g/2 msk kakao
160 g/4 dl havregryn
60 g/1 dl mandelmjöl
1/2 dl växtbaserad grädde
Topping
200 g vegansk choklad (jag har använt en som har 54% kakaohalt)
1 tsk kokosolja
Kokosflingor
Gör så här
Chokladbolssmet: Mixa alla ingredienser till delicatobollar veganska i en matberedare eller med en stavmixer tills du får en relativt slät smet. Havregrynen ska åtminstone vara grovt malda. Häll upp smeten i en spritspåse och spritsa ut ”kluttar” som har samma form som delicatobollar på ett bakplåtspapper. Ställ in i kylskåpet tills smeten stelnat helt
Topping: Smält choklad och kokosolja på låg värme över vattenbad eller i micro. Blanda om ordentligt. Häll chokladen i en mindre skål eller ett lågt glas så blir det enklare att doppa. Doppa i chokladen och lägg tillbaka på pappret. Strö över kokosflingor och låt stelna i rumstemperatur. Därefter förvarar du dina Delicatobollar i kylskåpet eller i frysen.
Lämna ett svar