Proteinrika, goda och mättande pannkakor som passar utmärkt som både maträtt och mellanmål!
Jag har blandat i paprika, rödlök, majs och persilja i min smet men du kan blanda i vad du vill, kanske några halvdåliga grönsaker som skräpar i kylen!

Veganska kikärtspannkakor
Portioner: 10-12 stycken pannkakor
Tid: 30 minuter
Ingredienser
4 dl kikärtsmjöl
2 dl växtbaserad dryck
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 st röd paprika
1 st liten rödlök
1 dl majs
Persilja efter smak
Olja till stekning
Gör så här
Hacka paprika och rödlök i mindre bitar och stek dem mjuka i en stekpanna med lite olja. Ställ åt sidan. Blanda kikärtsmjöl, dryck, vatten och salt till en slät smet. Blanda i de stekta grönsakerna, majs och persilja i smeten. Stek till pannkakor i stekpanna, glöm inte att använda olja när du steker!






Lämna ett svar