Spröda småkakor med pistagenötter som är perfekta att doppa i kaffet eller baka riktigt många av och servera på stora kalas!

Spröda småkakor med pistagenötter
Portioner: 30 stycken
Tid: 50 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Mördeg
100 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
150 g/2 1/2 dl vetemjöl
45 g/1/2 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
Topping
100 g finhackade pistagenötter
3 msk rörsocker
Gör så här
Knåda ihop alla ingredienser till mördegen tills du får en fast deg. Forma till en boll och plasta in, låt stelna i kylskåpet i 30 minuter. Blanda pistagenötter och rörsocker i en liten skål Rulla 2 stycken längder av mördegen och skär dem i 1 cm tjocka skivor och fördela på 2 stycken plåtar med bakplåtspapper. Strö över blandningen av pistagenötter och rörsocker över kakorna och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.







Lämna ett svar