Spröda småkakor med pistagenötter

Spröda småkakor med pistagenötter som är perfekta att doppa i kaffet eller baka riktigt många av och servera på stora kalas!

småkakor pistagenötter

Spröda småkakor med pistagenötter

Portioner: 30 stycken

Tid: 50 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Mördeg

100 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)

150 g/2 1/2 dl vetemjöl

45 g/1/2 dl strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

Topping

100 g finhackade pistagenötter

3 msk rörsocker

Gör så här

Knåda ihop alla ingredienser till mördegen tills du får en fast deg. Forma till en boll och plasta in, låt stelna i kylskåpet i 30 minuter. Blanda pistagenötter och rörsocker i en liten skål Rulla 2 stycken längder av mördegen och skär dem i 1 cm tjocka skivor och fördela på 2 stycken plåtar med bakplåtspapper. Strö över blandningen av pistagenötter och rörsocker över kakorna och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna.

småkakor pistagenötter