Okej så den här rulltårtan gjord av chokladbollssmet och fylld med vegansk Nutella är helt och hållet oemotståndlig! Den går också otroligt snabbt att baka, snabbare än vanliga chokladbollar.
Vegansk chokladbollsrulltårta
Portioner: 10 bitar
Tid: 30 minuter
Ingredienser
275 gram mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
40g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kallt, starkt kaffe
3 g/ 1/2 tsk salt
320 g/8 dl havregryn
1 dl vegansk nougatkräm
Pärlsocker att rulla i
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en smet. Ställ in smeten i kylskåpet i 20 minuter så den blir lite mer fast. Lägg smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper över. Kavla ut smeten mellan pappren så du får en rektangel. Plocka bort det översta pappret. Bred ut vegansk nougatkräm och använd det understa pappret för att rulla ihop rektangeln till en rulle. Strö ut pärlsocker på bordet och rulla chokladbollsrulltårtan där i. Förvara i kylskåp och skär i bitar när du serverar.
Lämna ett svar