Vegansk chokladbollsrulltårta

Okej så den här rulltårtan gjord av chokladbollssmet och fylld med vegansk Nutella är helt och hållet oemotståndlig! Den går också otroligt snabbt att baka, snabbare än vanliga chokladbollar.

chokladbollsrulltårta vegansk

Vegansk chokladbollsrulltårta

Portioner: 10 bitar

Tid: 30 minuter

Ingredienser

275 gram mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

40g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

1/2 dl kallt, starkt kaffe

3 g/ 1/2 tsk salt

320 g/8 dl havregryn

1 dl vegansk nougatkräm

Pärlsocker att rulla i

Gör så här

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa ihop till en smet. Ställ in smeten i kylskåpet i 20 minuter så den blir lite mer fast. Lägg smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt bakplåtspapper över. Kavla ut smeten mellan pappren så du får en rektangel. Plocka bort det översta pappret. Bred ut vegansk nougatkräm och använd det understa pappret för att rulla ihop rektangeln till en rulle. Strö ut pärlsocker på bordet och rulla chokladbollsrulltårtan där i. Förvara i kylskåp och skär i bitar när du serverar.

vegansk chokladbollsrulltårta