Vegansk brownie

Jag vet, jag har många olika recept på brownies men det här receptet på vegansk brownie är mitt bästa eftersom den passar ännu fler! Många är allergiska mot baljväxter vilket innebär att de inte kan använda sig av aqua faba som många av mina recept innehåller. Därför ville jag ta fram ett gott recce på brownie utan baljväxter!

Den har brownien är precis som en brownie ska vara! Med en krispig yta och en segmjuk insida. Älskar det här receptet för det är också så enkelt att få till utan knussel. Lägg till en kula vegansk vaniljglass för extra lyx!

Det tråkigaste jag vet är att servera specialfika till någon med särskild kosthållning eller allergier. Därför har jag valt att förenkla mitt recept på vegansk brownie ännu mer. Man kan även byta ut vetemjölet mot en mjölkfri och glutenfri mjölmix så passar den alla. Utom dom som inte äter socker men hur roliga är dom egentligen?

Vegansk brownie

Vegansk brownie

Portioner: 10 st bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin

150 g mörk choklad (54%)

75 g/1 dl mjukt farinsocker

180 g/2 dl strösocker

40 g/1 dl kakao

180 g/3 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

5 g/1 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl vegansk matlagningsgrädde

Gör så här

Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull tills det precis smält ihop. Blanda i övriga ingredienser tills du får en smet. Smeten är ganska fast. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter). Grädda brownien mitt i ugnen i 35-45 minuter. Den ska fortfarande Vata vobblig i mitten när du plockar ut den. Låt brownien svalna, gärna i kylskåp.

Recept på Vegansk brownieglass

Reklam: Choklad kan ge gula tänder. Jag rekommenderar den här tandblekningen som fungerat på mina chokladiga tänder i flera år!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *