Jag vet, jag har många olika recept på brownies men det här receptet på vegansk brownie är mitt bästa eftersom den passar ännu fler! Många är allergiska mot baljväxter vilket innebär att de inte kan använda sig av aqua faba som många av mina recept innehåller. Därför ville jag ta fram ett gott recce på brownie utan baljväxter!
Den har brownien är precis som en brownie ska vara! Med en krispig yta och en segmjuk insida. Älskar det här receptet för det är också så enkelt att få till utan knussel. Lägg till en kula vegansk vaniljglass för extra lyx!
Det tråkigaste jag vet är att servera specialfika till någon med särskild kosthållning eller allergier. Därför har jag valt att förenkla mitt recept på vegansk brownie ännu mer. Man kan även byta ut vetemjölet mot en mjölkfri och glutenfri mjölmix så passar den alla. Utom dom som inte äter socker men hur roliga är dom egentligen?

Vegansk brownie
Portioner: 10 st bitar
Tid: 1 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
100 g mjölkfritt margarin
150 g mörk choklad (54%)
75 g/1 dl mjukt farinsocker
180 g/2 dl strösocker
40 g/1 dl kakao
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
5 g/1 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
1 1/2 dl vegansk matlagningsgrädde
Gör så här
Smält margarin och choklad på låg värme i en kastrull tills det precis smält ihop. Blanda i övriga ingredienser tills du får en smet. Smeten är ganska fast. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter). Grädda brownien mitt i ugnen i 35-45 minuter. Den ska fortfarande Vata vobblig i mitten när du plockar ut den. Låt brownien svalna, gärna i kylskåp.
Recept på Vegansk brownieglass
Reklam: Choklad kan ge gula tänder. Jag rekommenderar den här tandblekningen som fungerat på mina chokladiga tänder i flera år!






Lämna ett svar