Vegansk pavlova med rabarber

En god dessert med söt pavlova, len vaniljkräm och syrlig rabarbetkompott. Perfekt dessert efter en god måltid i vårvärmen!

vegansk pavlova med rabarber

Vegansk pavlova med rabarber

Portioner: 6 stycken

Tid: 3 timmar

Ugn: 100 grader

Ingredienser

Pavlova

1 dl aqua faba

1 tsk äppelcidervinäger (vitvinsvinäger funkar också)

90 g/1 dl strösocker

90 g/1 1/2 dl florsocker

24 g/2 msk majsstärkelse

Rabarberkompott

300 g rabarber (välj en röd sort)

45 g/1/2 dl strösocker

24 g/2 msk majsstärkelse

5 g/1 tsk vaniljsocker

2 tsk mortlad kardemumma

1 dl vatten

Vaniljkräm

Jag har använt marsankräm, följ instruktionerna på förpackningen men tillsätt 1 tsk vaniljsocker per 1 dl kräm

Gör så här

Pavlova: Vispa kikärtsspad och vinäger till ett skum. Använd elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget samtidigt som du vispar. Tillsätt sedan florsocker lite i taget samtidigt som du vispar och vispa tills du får en toppig marängsmet. Vispa tillsist i majsstärkelsen. Fyll en spritspåse med marängen och sprita ut ”skålar” på en plåt med bakplåtspapper. Mina ”skålar” är ungefär 10 cm i diameter. Ställ in plåten i ugnen i ca 2 timmar så marängen får torka. Låt svalna i rumstemperatur

Rabarberkompott: Skiva rabarbern i små bitar. Blanda dem med övriga ingredienser i en kastrull och koka upp på låg värme, under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna.

Vaniljkräm: Följ anvisningarna på förpackningen och tillsätt 1 tsk vaniljsocker per 1 dl kräm

Montering sker direkt innan servering. Fördela vaniljkrämen i groparna på pavlovan och toppa med rabarberkompotten.

vegansk pavlova