Jag är kär. I min nutella. Det känns som en dyrbar, lyxvara som jag måste bruka väl och inte bara sleva i mig. Även om det känns mer än lockande.
Du behöver
175 gram hasselnötter
80 gram smält mörk choklad
1,5 dl strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta hasselnötterna i 7-10 minuter
2. Låt nötterna svalna något och gnugga av skalet i en ren kökshandduk tills det trillat av
3. Mixa nötterna i en matberedare till det blir en kräm. Först kommer det bara bli smulor men efter en stund kommer fetterna i nötterna sönderdelas och du kommer få en slät hasselnötskräm.
4. När hasselnötterna blivit en kräm tillsätter du sockret och fortsätter mixa på hög hastighet någon minut
5. Smält chokladen och tillsätt den i nötkrämen
6. Blanda ihop med en slickepott tills du får en vegansk nutella
7. Förvara nutellan i en burk i kylen!







Lämna ett svar