Snickerskaka med len kola

Jag älskar blandningen av lite salt, lite sött, lite krispigt och lite lent. Många konsistenser på en och samma gång. Det är precis vad man får ut av den här snickerskakan!

Snickerskaka
1,5dl jordnötssmör (utan tillsatt socker)
1dl ljus sirap
0,5dl strösocker
0,5dl kokosflingor
2dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Kola
1dl sojagrädde
0,5dl ljus sirap
1msk strösocker
En klick mjölkfritt margarin
En nypa salt

Topping
100g mörk choklad av valfri sort
20g ljus choklad av valfri sort

Börja med kolakrämen. Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt småputtra till krämen tjocknar något, det tar 5 minuter. Ställ svalt medan du gör kakan.

Ta fram en ny kastrull och börja med jordnötskakan. Värm upp jordnötssmör, sirap och socker under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Bred ut på bakplåtspapper till en lagom tjock kaka. Min blev 15×20 cm. Häll på och bred ut den avsvalnade kolakrämen på kakan och ställ in den i kylen så den svalnar och stelnar något.

Smält den mörka chokladen och bred den över kakan. Smält den ljusa chokladen och ringla över den med en sked i ett snyggt mönster.

Låt chokladen stelna och skär upp i bitar.

Kommentarer

Ett svar till ”Snickerskaka med len kola”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *