Vegansk nutella

Jag är kär. I min nutella. Det känns som en dyrbar, lyxvara som jag måste bruka väl och inte bara sleva i mig. Även om det känns mer än lockande.

Du behöver

175 gram hasselnötter

80 gram smält mörk choklad

1,5 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta hasselnötterna i 7-10 minuter

2. Låt nötterna svalna något och gnugga av skalet i en ren kökshandduk tills det trillat av

3. Mixa nötterna i en matberedare till det blir en kräm. Först kommer det bara bli smulor men efter en stund kommer fetterna i nötterna sönderdelas och du kommer få en slät hasselnötskräm.

4. När hasselnötterna blivit en kräm tillsätter du sockret och fortsätter mixa på hög hastighet någon minut

5. Smält chokladen och tillsätt den i nötkrämen

6. Blanda ihop med en slickepott tills du får en vegansk nutella

7. Förvara nutellan i en burk i kylen!

vegansk nutella

Kommentarer

7 svar till ”Vegansk nutella”

  1. […] glassen är mycket enkel, du behöver ha en vegansk Nutella vilket jag har ett grymt recept på, tryck här för att komma till det. Nu sätter vi […]

  2. Jag gjorde denna nutellan tidigare idag & ställde in den i kylen i en burk. Men behöver man verkligen förvara den i kylen? Den är ju nästan stenhård. Kan man ha den i rumstemperatur?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      I kylen kommer den stelna men mjuknar snabbt i rumstemperatur. Du kan låta den stå framme om du försluter den tätt 🙂

  3. Tror du att man kan göra typ nutellagrädde genom att blanda nutellan med vispad grädde för att dekorera med eller tror du att det blir alldeles för löst då så det bara rinner av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *