Mazariner är ju bara så saftiga och goda. Att baka dem i en långpanna gör dem både saftigare och smidigare att baka till många. Man kan dessutom frysa in dem för att plocka fram när fikagästerna kommer. Bra va?
Veganska mazariner i långpanna (ca 20 bitar)
300 gram mjölkfritt margarin
200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)
1 dl kikärtsspad
3,5 dl vatten
7,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
5 dl florsocker
2 msk vatten
2 msk citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Smält margarinet och tillsätt det i skålen tillsammans med kikärtsspad och vatten
- Blanda till en jämn klumpfri smet
- Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda ned den i smeten
- Klä en långpanna (40x30cm) med bakplåtspapper och bred över smeten
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter
- Låt kakan svala helt
- Blanda alla ingredienser till glasyren och bled den över mazarinkakan
- Låt glasyren stelna innan du skär upp kakan i bitar
Lämna ett svar