ANNONS

Veganska mazariner i långpanna

/

Mazariner är ju bara så saftiga och goda. Att baka dem i en långpanna gör dem både saftigare och smidigare att baka till många. Man kan dessutom frysa in dem för att plocka fram när fikagästerna kommer. Bra va?

Veganska mazariner i långpanna (ca 20 bitar)

300 gram mjölkfritt margarin

200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)

1 dl kikärtsspad

3,5 dl vatten

7,5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Glasyr

5 dl florsocker

2 msk vatten

2 msk citronsaft

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Smält margarinet och tillsätt det i skålen tillsammans med kikärtsspad och vatten
  4. Blanda till en jämn klumpfri smet
  5. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda ned den i smeten
  6. Klä en långpanna (40x30cm) med bakplåtspapper och bred över smeten
  7. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter
  8. Låt kakan svala helt
  9. Blanda alla ingredienser till glasyren och bled den över mazarinkakan
  10. Låt glasyren stelna innan du skär upp kakan i bitar
veganska mazariner i långpanna recept
3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00