Veganska mazariner i långpanna

Mazariner är ju bara så saftiga och goda. Att baka dem i en långpanna gör dem både saftigare och smidigare att baka till många. Man kan dessutom frysa in dem för att plocka fram när fikagästerna kommer. Bra va?

Veganska mazariner i långpanna (ca 20 bitar)

300 gram mjölkfritt margarin

200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)

1 dl kikärtsspad

3,5 dl vatten

7,5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Glasyr

5 dl florsocker

2 msk vatten

2 msk citronsaft

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Smält margarinet och tillsätt det i skålen tillsammans med kikärtsspad och vatten
  4. Blanda till en jämn klumpfri smet
  5. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och blanda ned den i smeten
  6. Klä en långpanna (40x30cm) med bakplåtspapper och bred över smeten
  7. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 18-20 minuter
  8. Låt kakan svala helt
  9. Blanda alla ingredienser till glasyren och bled den över mazarinkakan
  10. Låt glasyren stelna innan du skär upp kakan i bitar
veganska mazariner i långpanna recept

Kommentarer

3 svar till ”Veganska mazariner i långpanna”

  1. Dina recept är fantastiska! Inte bara vackra och goda utan (med tanke på att till och med jag lyckas) fail proof 😉 Nu ska Jag ställa mig och baka din mazarinkaka i långpanna, slänger i saffran för extra julkänsla 🙂

  2. Profilbild för Madeleine

    Återigen ett fantastiskt recept! Jag har aldrig smakat på ”riktiga” mazariner så detta receptet var guld! Riktigt gott och lättlagat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *