ANNONS

Vegansk mandelmassa

/

Jag är en av dom som drar mig från att göra egen mandelmassa eftersom jag tycker att det är lite bökigt att stå att skålla mandeln. Men varför har jag aldrig tänkt på att använda vanligt mandelmjöl innan? Det är ju hur smidigt som helst och smakar precis som mandelmassa ska smaka.

Till ca 200 gram mandelmassa behöver du:

2 dl mandelmjöl

2 dl florsocker

2 msk aqua faba (vätskan från konserverade kikärtor)

1 msk vatten

2 droppar bittermandelarom (kan uteslutas)

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en jämn massa

2. Förvara mandelmassan i frysen och plocka fram den ett par timmar innan du ska använda den

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00