Åååh, Snickers. En blandning av salt, sött och krispigt. Mångas favoritgodis. Perfekt till helggodis, fikagäster eller till jul. Enkelt att göra och mycket, mycket gott.
Vegansk Snickers
Botten
1 dl jordnötter
100 gram cornflakes
3 msk kokosflingor
3 msk ljus sirap
2 msk socker
1. Mixa jordnötter och cornflakes till smulor
2. Blanda i resterande ingredienser till en jämn massa
3. Tryck ut snickersbotten i en plastfolieklädd form (20x30cm) och ställ in i kylen
Jordnötskola
1 dl vispbar växtbaserad grädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 dl salta jordnötter
1. Koka upp grädde, socker och ljus sirap och låt puttra tills temperaturen når 121 grader (jag använder DEN HÄR termometern)
2. Dra av kastrullen från plattan och blanda i jordnötterna
3. Häll jordnötskolan över snickersbotten och ställ återigen in formen i kylen
Chokladtäcke
200 gram vegansk ljus choklad (jag köper min HÄR)
2 tsk rapsolja
1. Smält chokladen och blanda i rapsoljan
2. Häll över chokladen över jordnötskolan och stll in formen i kylen för att din Snickers ska stelna
3. Skär upp i portionsbitar (8-16 bitar)








Lämna ett svar