Det behöver inte vara svårt alls att baka bröd. Faktum är att det här brödet bara behöver tryckas ut i långpanna efter jäsningen och toppas med valfri topping innan den gräddas. Superenkelt. På min Instagram visar jag även i videoformat hur jag bakar brödet, kika in där genom att trycka HÄR
Långpannebröd
50 gram jäst
5 dl vatten
ca 14-15 dl vetemjöl
1 tsk salt
Topping
Pumpakärnor
Vallmofrön
Flingsalt
1. Värm vattnet till fingervarmt (37-38 grader)
2. Smula ner jästen i en bunke, häll i vattnet och blanda tills jästen löst sig
3. Blanda i ett par deciliter vetemjöl åt gången tills du får en deg
4. Knåda i 10-15 minuter (för hand eller i bakmaskin)
5. Plasta bunken med plastfolie och låt den jäsa i 1 timme
6. Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut den jästa degen där i
7. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter
8. Pensla brödet med vatten och strö över din topping
9. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 12-14 minuter.
10. Skär brödet i portionsbitar medan det fortfarande är varmt.








Lämna ett svar