Bananoffe paj

Något jag upptäckt den senaste tiden är att kolakräm blir VÄLDIGT mycket godare om man använder mjukt farinsocker istället för sirap när den kokas. Karaktären blir helt annorlunda och kolasmaken blir verkligen on top. Ni måste testa!

Den här bananoffe pajen är sanslöst god och svängs ihop snabbt. I ärlighetens namn trodde jag att den skulle bli alldeles för söt, även för en sockerråtta som mig, men sanningen är att blandningen av kokosgrädden och digestivebotten väger upp den söta kolan och bananen helt perfekt.

Botten

200 gram digestivekex

75 gram mjölkfritt margarin

1. Krossa eller mixa sönder kexen till smulor

2. Smält margarinet och blanda i kexsmulorna

3. Tryck ut botten i en pajform

Kolakräm

2 dl sojavispgrädde

2 dl mjukt farinsocker

2 dl strösocker

En rejäl nypasalt

1. Koka ihop alla ingredienser tills sockerkristallerna löst sig

2. Sänk värmen på plattan och låt kolakrämen småputtra i sju minuter

3. Häll kolakrämen över pajbotten och ställ in i kylen för att stelna

Topping

Vispad kokosgrädde

En banan

En ruta hackad ljus vegansk choklad (exempelvis DEN HÄR)

TIPS – när du ska vispa kokosgrädde finns det några saker att tänka på. Kokosgrädden behöver vara VÄL kyld, helst ska den ha stått i kylskåpet över natten. Man ska också bara använda det hårda, vita lagret av grädden men man kan tillsätta någon matsked av den rinniga, genomskinliga delen om man vill ha grädden lite lösare.