Lakritspannacotta är så gott tillsammans med choklad! Den här varianten med vispad pannacotta är galet krämig och ljuvligt god! Jag som inte ens tycker om lakrits särskilt mycket är helt besatt av denna pannacotta!
Vegansk kladdkaka
200 gram mjölkfritt margarin
3 dl strösocker
0,75 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
- Häll i kikärsppadet och socker i kastrullen och rör ihop
- Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet
- Häll smeten i en springform (24 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter
- Ställ in kladdkakan i kylen/frysen till den blivit kall och stelnat till sig
Lakritspannacotta
300 gram växtbaserad vispgrädde (jag använder sojavispgrädde)
70 gram gelésocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk lakritspasta/lakritspulver
Hallon till dekoration
- Häll alla ingredienser (utom hallon) i en kastrull
- Koka upp pannacottan under omrörning och låt den puttra i ca 2 minuter
- Låt din lakritspannacotta svalna i kylen i minst 2 timmar
- Vispa upp pannacottan med elvisp tills den blir fast och fluffig (den ”sitta fast i” bunken)
- Bred eller spritsa lakritspannacottan över kladdkakan
- Dekorera kladdkakan med vispad lakritspannacotta med färska hallon







Lämna ett svar