Vegansk pannacottatårta

by on

Innehåller annonslänk

Vegansk pannacotta

Vegansk pannacottatprta är både det godaste och det vackraste jag gjort själv. Jag är så pinsamt stolt både över hur god den är men också över hur fin den är! Jag har inte arbetat så mycket med pannacotta men nu har en helt ny värld öppnat sig för mig och jag kommer skapa mycket desserter och bakverk med denna sagolikt goda lilla pudding!

Smakerna i min veganska pannacottatårta är vanilj och intensiv saffran. Bottnen är gjort på digestivekex. Det är är en tårta som är väldigt lyxig men samtidigt väldigt lätt att göra. Till saffranspannacottan har jag använt mig av en silikonform som egentligen är gjord för att göra cake pops. Jag har köpt min från kitchentime.se vilken har blivit en av mina absoluta favoritbutiker att nätshoppa från! HÄR kan du hitta silikonformen jag använder till mina runda saffranspannacotta.

Nu går vi vidare till receptet!

Vegansk pannacottatårta

Botten

400 gram digestivekex

200 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa sönder kexen till smulor
 2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna till en fast massa
 3. Tryck ut bottnen i en form (22 cm i diameter)
 4. Ställ in formen i frysen medan du gör pannacottan
Vaniljpannacotta

400 gram växtbaserad grädde

100 gram gelésocker multi

2 tsk äkta vaniljpulver

 1. Mät upp alla ingredienser i en kastrull
 2. Koka upp vaniljgrädden och låt puttra i ca 1 1/2 minut
 3. Låt pannacottan svalna ett par minuter innan du häller den i digestiveskalet
 4. Ställ in pannacottatårtan i kylen och låt stelna över natten (minst 6 timmar)
Saffranspannacotta

100 gram växtbaserad grädde

25 gram gelésocker multi

0,5 gram saffran

 1. Koka upp alla ingredienserna i en kastrull och låt puttra i 1 1/2 minut
 2. Låt pannacottan stå i kastrullen så de små bubblorna på ytan hinner lägga sig
 3. Häll upp pannacottan i silikonformen och ställ in i kylen för att stelna över natten (minst 6 timmar)

TIPS – om du inte har en silikonform likt den jag använt kan du hälla saffranspannacottan över vaniljpannacottan direkt i formen så tårtan blir som två lager. Se bara till att vaniljpannacottan stelnat till i ett par timmar innan du häller över saffranspannacottan

Dekoration

Färska hallon

Hackad mandel

Citronmeliss

Montering
 1. Plocka ur tårtan ur formen och placera den på det fat du vill servera den på
 2. Lossa försiktigt saffranspannacottan ur silikonformen och placera ut dem över vaniljpannacottan
 3. Dekorera med färska hallon och citronmeliss
 4. Förvara tårtan i kylen

Pannacottatårta

 

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.