Innehåller annonslänk
Mint och choklad är en av mina favoritkombinationer. Därför är den här veganska mintchokladkladdkakan något av det godaste jag bakat! I det här receptet har jag använt mig av ett av mina bästa basrecept recept på vegansk kladdkaka som aldrig blir misslyckad. Det är så där ljuvligt fudgy i mitten och frasig i kanterna, precis som en perfekt kladdkaka ska vara. I smeten han jag hackad Mariannegodis, ni vet mintchokladen som ligger i rödvit randigt papper? Kladdkakan är dessutom toppad med chokladfluff så den kommer garanterat ta slut fortare än fortast, inget snack om den saken!
Vegansk mintchokladkladdkaka
200 gram mjölkfritt margarin
1 dl kikärtsspad
2,5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
15 stycken Marianne
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Smält margarinet och blanda ned det i ingredienserna
- Vänd till sist ned kikärtsspadet och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Bred ut smeten i en springform (min är 20 cm i diameter)
- hacka godiset och vänd ned i smeten
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter (om du har en större springform gräddas den en kortare tid)
- Låt kladdkakan svalna helt i kylen/frysen
Chokladfluff
150 gram växtbaserad vispgrädde
150 gram mörk vegansk choklad
Några bitar Mariannegodis till topping
- Koka upp grädden
- Bryt i chokladen och rör om till den smält helt
- Låt chokladgrädden svalna helt
- Vispa upp den till ett fluff med elvisp
- Spritsa eller bred på fluffet på den kalla mintchokladkladdkakan
- Toppa med lite hackad Mariannegodis







Lämna ett svar