Vegansk mintchokladkladdkaka med chokladfluff

Innehåller annonslänk

Mint och choklad är en av mina favoritkombinationer. Därför är den här veganska mintchokladkladdkakan något av det godaste jag bakat! I det här receptet har jag använt mig av ett av mina bästa basrecept recept på vegansk kladdkaka som aldrig blir misslyckad. Det är så där ljuvligt fudgy i mitten och frasig i kanterna, precis som en perfekt kladdkaka ska vara. I smeten han jag hackad Mariannegodis, ni vet mintchokladen som ligger i rödvit randigt papper? Kladdkakan är dessutom toppad med chokladfluff så den kommer garanterat ta slut fortare än fortast, inget snack om den saken!

Vegansk mintchokladkladdkaka

200 gram mjölkfritt margarin

1 dl kikärtsspad

2,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

15 stycken Marianne

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Smält margarinet och blanda ned det i ingredienserna
  4. Vänd till sist ned kikärtsspadet och blanda till en jämn, klumpfri smet
  5. Bred ut smeten i en springform (min är 20 cm i diameter)
  6. hacka godiset och vänd ned i smeten
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter (om du har en större springform gräddas den en kortare tid)
  8. Låt kladdkakan svalna helt i kylen/frysen
Chokladfluff

150 gram växtbaserad vispgrädde

150 gram mörk vegansk choklad

Några bitar Mariannegodis till topping

  1. Koka upp grädden
  2. Bryt i chokladen och rör om till den smält helt
  3. Låt chokladgrädden svalna helt
  4. Vispa upp den till ett fluff med elvisp
  5. Spritsa eller bred på fluffet på den kalla mintchokladkladdkakan
  6. Toppa med lite hackad Mariannegodis

 

Kommentarer

6 svar till ”Vegansk mintchokladkladdkaka med chokladfluff”

  1. Profilbild för Linda Skärnell- Tjäderborn
    Linda Skärnell- Tjäderborn

    Denna ser ju gudomlig ut?? tack! ?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Åh ja den är så god ?

  2. Det framkommer inte i receptet vad man ska göra med godisarna….? Ska man hacka dom och ha i det sist innan man gräddar dom eller ska man smälta dom?

    Tack för bra recept!!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Tack, jag har ändrat i receptet 🙂 man ska hacka dom och ha i smeten

  3. Profilbild för Angelica

    Hej
    Snabb fråga vispar du upp kikärtsspadet eller vänder du ner det ovispat?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Jag vänder ned det i smeten ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *