ANNONS

Vegansk saffransfudge med vit choklad

/

Innehåller annonslänk

Att äta saffran under julen är ju inget nytt. Själv försöker jag proppa saffran i allt eftersom jag tycker att det är världens mest underbara krydda! Det bästa av allt är att jag är den enda i familjen som tycker om den, mer godis till mig alltså

Saffransfudge passar perfekt på godisbordet till jul. De är galet söta, så skär dem i små munsbitar. De stillar verkligen sötsuget efter en härlig julbuffé!

Till det här receptet rekommenderar jag varmt att du använder en termometer när du kokar fudgen. Risken med att inte använda en är att fudgen antingen blir alldeles för hård eller alldeles för lös. Termometrar finns att köpa i de flesta större matvarubutiker. Den jag använder är en digital termometer som kostar lagom. Det finns så många olika att välja mellan men jag föredrar en med lång mätsticka och som larmar när önskad temperatur är uppnådd! Jag har DEN HÄR digitala termometern och är supernöjd med den!

Nu kör vi vegansk saffransfudge med vit choklad!

Ingedienser

2,5 dl växtbaserad grädde (jag använde sojagrädde)

1,5 dl strösocker

3 msk ljus sirap

1 tsk lime (saften)

0,5 gram saffran

80 gram vit vegansk choklad (jag använder den från iChoc som finns HÄR eller i större matvarubutiker)

  1. Koka grädde, socker och sirap till 120 grader
  2. Medan fudgen kokar kan du blanda saffran och limesaft  i en liten skål och låta det stå och dra (citron/lime ffår saffranens smak, doft och färg att träda fram på ett attraktivt sätt)
  3. När fudgen kokat färdigt så blandar du i saffran och vit choklad och rör tills det blir jämt
  4. Plasta en form (15x15cm) med plastfolie och häll i fudgen
  5. Låt den stelna i kylskåp innan du skär upp den i små bitar (25 stycken)

Vegansk saffransfudge

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00