Innehåller annonslänk
Vegansk vanilj- och chokladpannacotta på pepparkaksbotten är en helt ljuvlig smak av jul. Choklad och pepparkaka är en klassisk smakkombination man bara måste testa om man inte redan gjort det! När chokladen möter den kryddiga pepparkakan blir det som en explosion i munnen!
Till min chokladpannacotta har jag använt en silikonform som egentligen är till för cakepops, men fungerar utmärk för att göra halvklot med. Silikonformen är så klart rosa och finns att köpa HÄR.
Jag är verkligen så förälskad i silikonformar eftersom man kan göra galet snygga kreationer som ser avancerade ut men egentligen är väldigt simpla tack vare silikonormen. Jag har sett att man kan gjuta teskedar i en silikonform, hur festligt skulle det inte vara med en chokladsked? KOLLA HÄR
Receptet
Pepparkaksbotten
150 gram pepparkakor
50 gram mjölkfritt margarin
- Mixa pepparkakorna till smulor
- Smält margarinet och blanda det med pepparkaksmulorna till en något smulig deg
- Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter)
- Frys ned medan du gör pannacottan
Vaniljpannacotta
300 gram växtbaserad grädde
65 gram gelésocker multi
1 msk vaniljsocker (med äkta vanilj)
- Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt puttra i ca 1 1/2 minut
- Låt pannacottan svalna ett par minuter innan du häller den över pepparkaksbottnen
- Låt stå i kylen över natten
Chokladpannacotta
100 gram växtbaserad grädde
20 gram gelésocker multi
40 gram ljus vegansk choklad (finns att beställa HÄR)
- Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull och låt puttra i ca 1 1/2 minut och dra av från plattan
- Smält chokladen och rör ned den snabbt i panacottan
- Fyll silikonformarna med pannaottan och låt stelna i kylen över natten
- Plocka försiktigt ur pannacottan ur formen genom att lossa den från kanten och inåt
- Placera ut chokladpannacotta över vaniljpannacottan
- Dekorera med färska lingon och citronmeliss
Lämna ett svar