Vanilj, choklad och kakor blir galet gott tillsammans! Den här desserten är enkel att göra och kommer gå hem på vilken bjudning som helst!

Vegansk vaniljpannacotta 4 portioner
4 dl växtbaserad grädde (vispbar eller matgrädde spelar ingen roll)
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm agar agar
- Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp
- Låt puttra i 2 minuter, sätt timern
- Dra av kastrullen från plattan och låt grädden svalna något
- Häll upp den i 4 glas och ställ in i kylen i minst 3 timmar
Chokladsås
1 dl växtbaserad grädde (vispgrädde eller matgrädde spelar ingen roll)
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
0,5 dl kakao
1 msk mjölkfritt margarin
6 stycken Oreokakor
- Häll i grädde, sirap, socker och salt i en kastrull och koka upp
- Låt puttra tills den uppnår en temperatur på 110 grader (eller koka i ca 10 minuter)
- Blanda i kakao och margarin och låt det smälta samman med såsen
- Dra av från plattan och låt svalna helt
- Häll på chokladsåsen över pannacottan
- Krossa Oreokakorna och strö dem över chokladsåsen







Lämna ett svar