Chokladpudding med vispad grädde är ett barndomsminne jag aldrig kommer att glömma. Men nu för tiden gör jag vegansk chokladpudding med växtbaserad vispgrädde eftersom det är snällare mot djur och natur.
Vegansk chokladpudding går snabbt att göra och fungerar utmärkt som dessert, jag menar, vem gillar inte chokladpudding? Och den smakar precis som jag minns den, fast bättre eftersom den är hemmagjord och fri från diverse tillsatser!
Vegansk chokladpudding 6 portioner
1,5 dl strösocker 4 msk kakao 0,75 dl majsstärkelse (40 gram) 1 krm salt 6 dl växtbaserad dryck (jag använd Oatly iKaffe)- Blanda alla torra ingredienser i en kastrull. Använd en visp för att kakaon och majsstärkelsen ska blandas ordentligt med sockret och saltet.
- Mät upp växtdrycken i en kanna eller ett större glas
- Häll i den under omrörning i kastrullen
- Sjud upp chokladpuddingen på svag värme medan du rör om konstant i kastrullen (det bränner fast/klumpar sig väldigt lätt)
- Dra av kastrullen från plattan när innehållet är krämig men fortfarande rinnande
- Fördela chokladpuddingen i 6 stycken glas och låt puddingen sätta sig i kylen i två timmar
Lämna ett svar