Vegansk chokladpudding

Chokladpudding med vispad grädde är ett barndomsminne jag aldrig kommer att glömma. Men nu för tiden gör jag vegansk chokladpudding med växtbaserad vispgrädde eftersom det är snällare mot djur och natur.

Vegansk chokladpudding går snabbt att göra och fungerar utmärkt som dessert, jag menar, vem gillar inte chokladpudding? Och den smakar precis som jag minns den, fast bättre eftersom den är hemmagjord och fri från diverse tillsatser! chokladpudding vegan
Vegansk chokladpudding 6 portioner
1,5 dl strösocker 4 msk kakao 0,75 dl majsstärkelse (40 gram) 1 krm salt 6 dl växtbaserad dryck (jag använd Oatly iKaffe)
  1. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull. Använd en visp för att kakaon och majsstärkelsen ska blandas ordentligt med sockret och saltet.
  2. Mät upp växtdrycken i en kanna eller ett större glas
  3. Häll i den under omrörning i kastrullen
  4. Sjud upp chokladpuddingen på svag värme medan du rör om konstant i kastrullen (det bränner fast/klumpar sig väldigt lätt)
  5. Dra av kastrullen från plattan när innehållet är krämig men fortfarande rinnande
  6. Fördela chokladpuddingen i 6 stycken glas och låt puddingen sätta sig i kylen i två timmar
Topping
Växtbaserad vispbar grädde Färska bär

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk chokladpudding”

  1. God, men ganska stark ”vuxen” chokladsmak, nästa gång minskar vi kakaon något. Vi fick öka mängden majsstärkelse lite för att det skulle tjockna, men det var kanske vi som hade för svag värme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *