Vegansk vaniljpannacotta med chokladsås och Oreo

Vanilj, choklad och kakor blir galet gott tillsammans! Den här desserten är enkel att göra och kommer gå hem på vilken bjudning som helst!


Vegansk vaniljpannacotta 4 portioner

4 dl växtbaserad grädde (vispbar eller matgrädde spelar ingen roll)

0,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm agar agar

  1. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp
  2. Låt puttra i 2 minuter, sätt timern
  3. Dra av kastrullen från plattan och låt grädden svalna något
  4. Häll upp den i 4 glas och ställ in i kylen i minst 3 timmar
Chokladsås

1 dl växtbaserad grädde (vispgrädde eller matgrädde spelar ingen roll)

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

0,5 tsk salt

0,5 dl kakao

1 msk mjölkfritt margarin

6 stycken Oreokakor

  1. Häll i grädde, sirap, socker och salt i en kastrull och koka upp
  2. Låt puttra tills den uppnår en temperatur på 110 grader (eller koka i ca 10 minuter)
  3. Blanda i kakao och margarin och låt det smälta samman med såsen
  4. Dra av från plattan och låt svalna helt
  5. Häll på chokladsåsen över pannacottan
  6. Krossa Oreokakorna och strö dem över chokladsåsen

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk vaniljpannacotta med chokladsås och Oreo”

  1. Hej!
    Hur många blev det?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      4 stycken ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *