Vegansk semmelkladdkaka är något utöver det vanliga! Den är så fyllig, smakrik och god så det är omöjligt att inte ta en bit till. Mums!

Följ mig på
Vegansk semmelkladdkaka
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 kram salt
2 tsk kardemumma (mald eller mortlad)
150 gram mandelmassa
1 dl kikärtsspad
150 gram mjölkfritt margarin
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Smält margarinet
- Riv mandelmassan och blanda den med det smälta margarinet tillsammans med kikärtsspad
- Blanda ned det i de torra ingredienserna och rör om tills du får en klumpfri smet
- Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i semten där i
- Grädda semmekladdkakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
- Låt den svalna innan du spänner upp formen
- Toppa med vispad växtbaserad grädde, mortlad kardemumma och mandelspån







Lämna ett svar