Vegansk semmelkladdkaka

Vegansk semmelkladdkaka är något utöver det vanliga! Den är så fyllig, smakrik och god så det är omöjligt att inte ta en bit till. Mums!

semmelkladdkaka vegansk

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk semmelkladdkaka

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 kram salt

2 tsk kardemumma (mald eller mortlad)

150 gram mandelmassa

1 dl kikärtsspad

150 gram mjölkfritt margarin

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Smält margarinet
  4. Riv mandelmassan och blanda den med det smälta margarinet tillsammans med kikärtsspad
  5. Blanda ned det i de torra ingredienserna och rör om tills du får en klumpfri smet
  6. Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i semten där i
  7. Grädda semmekladdkakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
  8. Låt den svalna innan du spänner upp formen
  9. Toppa med vispad växtbaserad grädde, mortlad kardemumma och mandelspån

vegansk semmelkladdkaka

Kommentarer

4 svar till ”Vegansk semmelkladdkaka”

  1. Oh HERREGUD vad god den var! Himmelskt

  2. Tror du att denna skulle gå att göra i långpanna? Hur mycket större smet talar vi om då?

    1. Det borde gå bra! Dubbla den med 3

  3. Jag undrar om det går att byta ut strösocker mot honung? Och vetemjölet mot dinkelmjöl? Eller vad tror du skulle gå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *