Innehåller annonslänk
Min veganska morotskaka blev så omtyckt och därför tycker jag att det känns självklart att göra den även i muffisformat! Dessutom är den här frostingen smaksatt med vit choklad, så underbart gott!
Mina veganska morotsmuffins är superenkla att göra och blir så fina med frostingen!
Veganska morotsmuffins
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
1 msk malen kanel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk äppelcidervinäger
3 dl växtbaserad dryck
100 gram mjölkfritt margarin
100 gram morötter
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Smält margarinet och blanda ned det i skålen tillsammans med drycken och äppecidervinägern
- Blanda till en jämn, klumpfri smet
- Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet och vänd ned dem i smeten
- Fördela smeten i 10 stycken muffinsformar
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Låt dina veganska morotsmuffins svalna helt
Cream cheese frosting med vit choklad
150 gram vegansk färskost
2 dl växtbaserad vispgrädde
2 dl florsocker
50 gram vit vegansk choklad (jag använder DEN HÄR)
- Vispa ihop färskost och grädde till ett fluff
- Tillsätt florsockret och fortsätt vispa
- Smält chokladen och ringla ned den i krämen
- Vispa ihop till en fast frosting
- Bred eller spritsa frostingen över morotsmuffinsen








Lämna ett svar